carrito de choripán

De choripanman met zijn opvallende bak-fiets zal meestal te vinden zijn in Rotterdam, maar heeft geen vaste standplaats. Je kunt de mobiele barbecue ook regelmatig aantreffen in Schiedam en soms in Den Haag of Delft.
 
De choripankar heeft uiteraard een barbecue, en de beide koelingen worden gevoed via accu's en zonne-energie. Ook 'aan boord' is een waterkraan en altijd tangomuziek. De mobiele barbecue heeft minimaal 3 soorten chorizos argentinos: Chorizo Moruga: een huisgemaakt sappig worstje van varkensvlees, 100% biologisch met verse kruiden en die geweldige moruga-peper. Chorizo Auténtico: een chorizo van rund en varken, wat grover van structuur, traditioneel. Morcilla: een geweldig bloedworstje van varken, neem een hap en je waant je in Buenos Aires!  
Alle worstjes zijn gemaakt van Nederlands vlees en bereid in 'Groot'-Rotterdam. Het heerlijke brood wordt elke dag vers gebakken. Alle sauzen worden meerdere keren per week bereid van 100% verse ingrediënten, en voor zover mogelijk komen alle kruiden, pepers, knoflook en tomaten van UitJeEigenStad. De huisgemaakte worstsoorten bevatten geen conserveringsmiddelen, geen gluten, geen kleurstoffen en geen smaakstoffen. De meeste ingrediënten betrekken we van leveranciers van biologische en/of duurzame produkten uit Rotterdam, behalve de wijn - die is zo Argentijns als maar zijn kan...
Even geen trek in vlees? De choripanman maakt ook een heerlijke tostado con queso, dat is een gegrillde tosti met pikante kaas (Rotterdamsche Oude) en salsa criolla (een saus op basis van tomaat). Dezelfde tostado met als extra een chorizo ertussen is natuurlijk ook mogelijk.