chimichurri: dé salsa!

Chimichurri is een saus op peterseliebasis met onder andere olie, azijn, knoflook en rode peper. Elke Argentijn weet wel een adres waar de beste chimichurri ter wereld wordt gemaakt, en meestal is dat de keuken van z'n eigen moeder. De choripanman heeft ook zijn eigen en natuurlijk geheime recept. Maar we doen niet geheimzinnig over de herkomst van de ingrediënten, die komen bij UitJeEigenStad vandaan. UJES is een standslandbouwproject in Rotterdam met als slogan 'gezond, lokaal en vooral lekker eten'. Kijk, daar worden we blij van! Chimichurri is ook heel lekker op gegrilde vis, maar eigenlijk op alles wat van de grill komt. En heb je over doe je het de volgende dag als extraatje in je pastasaus: heerlijk!
We hebben meestal ook twee tomaten-salsas, een pikante en een milde. In de pikante zitten onder andere twee soorten rode pepers en flink wat verse knoflook, in de milde zit minder knoflook, geen rode pepers maar alleen een beetje groene, en we zijn ook zuiniger geweest met de sjalotjes. Onze salsa pebre heeft als hoofdingrediënten paprika en tomaat - voor de verandering eens geen knoflook maar wel roze ui.
Voor wie daar van houdt hebben we ook salsa golf, een combinatie van voornameljik Hellmann's mayonaise, tomatenketchup en een beetje cayennepeper.