Choripán

Choripán is een populaire snack in veel Zuid-Amerikaanse landen. Het is een gegrild vers worstje tussen stukken stokbrood, met een salsa als chimichurri en heel soms zelfs mayonaise. Vaak wordt het brood ook gegrilld. De algemene naam voor verse worstjes in Latijns-Amerika is chorizo, niet te verwarren met de Spaanse rode en gedroogde chorizo. Als een over de lengte opengesneden (maar niet helemaal doorgesneden) chorizo gebruikt wordt spreekt men van een mariposa (vlinder). 

In Argentinië kun je, zeker in de grote steden, op elke hoek van de straat een choripánero treffen. De kwaliteit van de worst kan enorm verschillen en dure worstjes hoeven niet de beste te zijn. Het vlees is over het algemeen een mengsel van hoofdzakelijk varken en soms een beetje rund. 

De choripanman van Rotterdam houdt het bij een Argentijnse versie: een vers stokbroodje met chimichurri (peterseliesaus). En een keuze uit 5 tot 8 worstjes waaronder een geweldig bloedworstje.


Alle kruiden, pepers, knoflook en vlees komen zoveel mogelijk bij producenten van biologische en/of duurzame producten vandaan. Er worden geen smaakversterkers, kleurstoffen en conserveringsmiddelen gebruikt. De biologische worstjes zijn 100% natuur, op de wijn na komen alle ingrediënten uit 'groot'-Rotterdam.